Nederlandse tv series
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD111
3dvd`s

 

MENSEN ZOALS JIJ EN IK
1981-1985 K-3x120 minuten
Regie: 

Serie met in iedere aflevering korte televisiespelen van Rob Herzet naar verhalen van Herbert Reinecker. In ieder stuk speelt Kees Brusse de hoofdrol

DVD1:
- SCHILDEREN IN IERLAND.
Een gepensioneerde man probeert zijn inkomen aan te vullen met gokken in een casino. Daar ontmoet hij een rijke dame.
- EEN VRIENDENDIENST.
Twee collega`s sluiten een bijzondere weddenschap af.
- DE TROUWGETUIGE.
Een jong paartje zit in zak en as wanneer tijdens de huwelijksvoltrekking een van de getuigen niet komt opdagen.
- BANG IN HET DONKER
Een echtpaar staat op punt naar een feest te vertrekken als een meisje opbelt dat zij bang is in het donker. Zij gaat alvast naar het feest en hij gaat op bezoek bij het kind.
- KERSTAVOND
Twee agenten, die dienst hebben op kerstavond, zoeken een ontsnapte gevangene. Zij gaan bij zijn vrouw op bezoek; als hij daar naar enige tijd verschijnt mag hij een tijdje bij zijn gezin blijven. Acteurs: zie persoonsnamenveld.
- DE INBREKERS
Een grootvader pleegt, samen met twee vrienden, uit nobele overwegingen een inbraak in de school van zijn kleindochter. Hij had haar een voldoende voor een moeilijk proefwerk beloofd.

DVD2:
- HET RIJBEWIJS
Een vader spoort zijn onhandige zoon aan om zijn pas gehaalde rijbewijs te gaan bewijzen. Hij krijgt op zijn eerste rit echter een onverwachts "ongelukje".
- MIJN VROUW IS HET EINDE
Een huisvrouw gaat uit verveling wel eens naar een bar. Haar echtgenoot stuurt uit nieuwsgierigheid een collega naar dat café.
- TAXI IN DE REGEN
Een man en een vrouw stappen tegelijk in een taxi en willen beiden zo snel mogelijk naar hun adres gebracht worden. Er ontstaat een nogal onaangename discussie in de taxi maar als zij bij hem thuis komt, neemt het verhaal een heel andere wending.
- HET KREDIET
Een man heeft van de bank geen krediet gekregen en staat aan de rand van een faillissement en hij raakt in een depressie. Zijn vrouw gaat op bezoek bij de man die het krediet heeft geweigerd.
- MET DE KINDEREN NAAR BUITEN
Een man heeft afgesproken met zijn vrouw om hun scheiding te regelen. Zij heeft tegen de afspraak in de kinderen meegenomen. Als hij met zijn vriendin weg rijdt, komt er een ambulance langs gereden. Hij denkt dat het voor één van zijn kinderen is en krijgt ruzie met zijn vriendin.
- OPDRACHT VOOR DONK
Een directeur vraagt hulp van zijn boekhouder. Hij moet uit eten met juffrouw Wagenaar, om er achter te komen hoe zij over de directeur denkt. Het avondje uit krijgt echter een geheel andere wending.
- ZONDAGOCHTEND
De kinderen van een echtpaar staan iedere zondagochtend al vroeg voor de slaapkamerdeur van hun ouders. Om beter te kunnen genieten van hun "zondagochtend-gevoel" nemen die daarom voor één nacht een hotel. Met Mariëlle Fiolet en Paul Rolman.

DVD3:
- BRIEF VAN EEN ONBEKENDE
De wat oudere mevr Leegwater vraagt iedere dag aan de postbode of er een brief voor haar bij is. Hij schrijft haar uit medelijden een romantische brief, met alle gevolgen vandien.
- DE LAATSTE TRAM
Als een trambestuurder merkt dat een meisje in de verkeerde tram is gestapt, laat hij haar niet aan haar lot over, wat leidt tot allerlei verwikkelingen.
- DE DERDE MAN
Twee inbrekers hebben voor een klus een derde man nodig. Hij Kees Brusse) blijkt een zeer nerveus type te zijn, die steeds wil telefoneren, wat steeds meer argwaan bij zijn maten opwekt.
- DE TONEELSPELER
Willem is een echte Amsterdamse taxichauffeur. In de loop van de jaren heeft hij al de gekste dingen meegemaakt en kijkt dus niet gauw op van een wat vreemd verzoek. Een acteur moet een taxichauffeur spelen en vraagt Willem om advies. Vlak voordat hij op moet laat de acteur afweten en moet Willem het toneel op en neemt het toneelstuk een heel andere wending.