Nederlandse televisie programma`s 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD152
1 dvd

 

SWIEBERTJE EN DE VREEMDELINGEN
1963/64 ZW

Kinderserie over de zwerver Swiebertje, geschreven door John uit den Bogaard. Acteurs: Joop Doderer (Swiebertje), Rien van Nunen (burgemeester), Annie Leenders (Saartje), Lou Geels (veldwachter Bromsnor), Jan Hahn (Sulletje Sijbel) en Hella Faassen (Thérèse Sijbel), John Soer (Lodewijk Sijbel), Coba Kelling (Fräulein Ingelein), Jetty Cantor (Saartje), Ben Hulsman (Jan Duim), Frans Kappers (heer van Pannerdem).

Saartje in de knel (05-10-1963)
In de eerste aflevering van deze serie komt de burgemeester gewond bij Saartje binnen waarop Saartje hem verbindt. Het lijkt hem een goed idee om Swiebertje van oude planken een kast te laten timmeren. Als Swiebertje vervolgens voor Saartje van een plank een wip maakt raakt ze in de problemen.

Van kasten en katjes (02-11-1963)
Deze aflevering vindt Swiebertje een nest met jonge katjes. Hij besluit de moederpoes met haar jongen mee te nemen naar Saartje. Samen proberen ze de burgemeester over te halen de katten tijdelijk op te vangen. De burgemeester ontmoet Thérèse Sijbel om met haar over de nieuwe autoweg te praten en de eventuele verkoop van haar stuk land. Ze komen echter niet overeen met de prijs.

Huishoudster gevraagd (28-12-1963)
In deze aflevering heeft Saartje de burgemeester verlaten. Swiebertje en Bromsnor proberen een oplossing te vinden.

Huishoudster op zicht (25-01-1964)
Deze aflevering zoeken Bromsnor en Swiebertje een nieuwe huishoudster voor de burgemeester omdat Saartje weg is. Het is de bedoeling dat het een verrassing wordt voor hem. Fräulein Ingelein wordt uitgenodigd bij de burgemeester. Omdat Swiebertje het een verkeerde keuze vindt probeert hij er een stokje voor te steken.

Kleren maken de man (22-02-1964)
Deze aflevering krijgt de burgemeester een briefkaart dat er een nieuwe huishoudster op komst is. Swiebertje hoeft niet meer voor huishoudster te spelen. Lodewijk Sijbel neemt Swiebertje vervolgens in dienst als kelner

Welkom vreemdeling! (21-03-1964)
Deze aflevering komt er een gast, Jan Duim genaamd, op bezoek in de herberg van Lodewijk Sijbel. Swiebertje die bij hem in dienst is als ober probeert een heerlijk diner samen te stellen maar Lodewijk heeft niets in huis behalve zijn eigen kippen. Bromsnor geeft Swiebertje de opdracht bij Saartje langs te gaan met een bloemetje ter kennismaking.

Swiebertje zoekt het uit (18-04-1964)
In de laatste aflevering van deze serie maakt de burgemeester zich zorgen om het nieuwe wegennet dat gebouwd gaat worden. Thérèse Sijbel wil haar stuk land niet verkopen voor de prijs die de burgmeester noemt. Swiebertje en Bromsnor gaan de burgemeester helpen en krijgen haar zover dat ze alsnog de grond aan de burgemeester verkoopt.