Televisieprogramma`s 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD164
1 dvd

 

DE PARTIZANEN

Driedelige Nederlandse dramaserie, oa geïnspireerd op de boeken "De 66 dagen van Baarlo" van J.W. Hofwijk en "De Bospartizanen" van J. Derix, over de rol van de Limburgse bospartizanen in de bossen van Baarlo tegen het einde van WO II. Radioverslaggever Thomassen spreekt met oud-verzetsstrijders over hun ervaringen oa over hoe zij in de laatste dagen van de oorlog een dertigtal Duitsers gevangen hielden.
Met oa: Frans Keulen, Dirk Roofthooft, Nikolaus Neureiter, Heinrich Sauer en Mathias Hermann.

01-05-1995 De buit
Thomassen spreekt met enkele oud-verzetsstrijders die bij de actie betrokken waren.

09-05-195 De prijs
Oud-verzetslieden vertellen over een inval van de Gestapo die ertoe leidde dat zij met de gevangen Duitsers de bossen in moesten vluchten.

15-05-1995 De afrekening (slot)
Thomassen spreekt uiteindelijk de vijfde getuige, Rokus, die na de oorlog nooit meer iets van zich heeft laten horen. Deze vertelt hoe hij bij de partizanen terecht kwam en hoe zijn relatie met de Limburgse verzetsstrijders en de Duitsers was. Ook spreekt hij over de dood van één van de verzetslieden die omkwam nadat ze tevergeefs bij de Amerikanen om hulp hadden gevraagd. Tot grote vreugde van de Limburgse oud-verzetsstrijders besluit Rokus hen na al die jaren toch op te zoeken.