Televisieprogramma`s 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD167
1 dvd

 

STIEFBEEN EN ZOON

Tweemaandelijkse tragi-komische televisieserie over een vader en zoon die in de handel zitten van lompen en oude metalen. Gebaseerd op de Engelse televisieserie 'Steptoe and Son' van Ray Galton en Alan Simpson. Nederlandse bewerking: Jaap van de Merwe. Met in de hoofdrollen: Rien van Nunen (Toon Stiefbeen) en Piet Römer (zoon Dirk). Incidentele muziek door en olv Harry de Groot.

06-12-1963 Piano Pling Plong
In deze aflevering krijgt zoon Dirk vijftig gulden geboden als hij een piano meeneemt van een flatbewoner (Ed Bauer) die op de bovenste verdieping woont. Met hulp van Toon denkt Dirk het karweitje eenvoudig te klaren. Het gaat echter moeilijker dan verwacht en als er dan ook nog een politieagent (Maarten Kapteyn) komt die dreigt met een boete als ze hun paard en wagen niet onmiddellijk verplaatsen vertrekken ze zonder piano.

12-02-1964 Jarig vandaag
In deze aflevering viert vader Toon zijn 65e verjaardag. Dirk neemt hem mee naar een cocktailbar in een hotel, het theater en tot slot naar een Chinees restaurant. Helaas wordt dit alles geen groot succes. Met de volgende gastrollen: heer in de bar (Matthieu van Eysden), barkeeper (Nico Schömakers), juffrouw in de bar (Yvonne Gerth), dame in foyer (Ank van Ollefen), heer in restaurant (Robert Sobels), ober restaurant (Phoa Yan Tiong) en kelner restaurant (Wie Leng Tjiong).

23-10-1963 Damesbezoek
In deze aflevering '' ('The bird') ontmoet Dirk een meisje, wordt verliefd en nodigt haar op 'aanraden' van zijn vader thuis uit voor een etentje. Dirk wordt woedend als ze veel te laat (tegen negenen) komt opdagen en weigert haar binnen te laten (stem vriendin: Hella Faassen). Vader Toon zet vervolgens stiekem de klok een uur terug.

08-11-1963 Vak van de toekomst
In deze aflevering 'vak van de toekomst' ziet zoon Dirk geen toekomst meer als lompenhandelaar en gaat hij een zelfstudie volgen om televisiemonteur te worden. Dit leidt echter niet tot het door hem gewenste resultaat. Met een gastrol voor een televisieomroepster.

31-01-1964 Stiefmama
In deze aflevering 'Stiefmama' besluit vader Toon te trouwen met weduwe Hiddema (Jetty Cantor) waar hij sinds enige tijd mee omgaat. Dirk probeert van alles om dit te voorkomen.

06-12-1963 De sleutels
In deze aflevering 'De sleutels' luistert zoon Dirk tot onvrede van vader Toon naar klassieke muziek waarna er een heftige ruzie ontstaat. Hierbij gooit vader Toon Dirks sleutelbos naar buiten die vervolgens spoorloos lijkt te zijn.

06-11-1964 Vijf wassen neuzen
In deze aflevering 'Vijf wassen neuzen' koopt zoon Dirk tot ontzetting van Toon vijf wassenbeelden die hij met winst hoopt te verkopen. Toon weigert om in huis te slapen zolang de beelden er staan en laat Dirk alleen achter die vervolgens een bange nacht tegemoet gaat.