Nederlandse tv series 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD18
(3 dvd`s)

DE VLOEK VAN WOESTEWOLF
NL 1974 K-311 minuten
Regie: Thijs Chanowski

13-delige wonderlijke belevennisen van Dokter Kroch en zijn knecht Valet.
Rolverdeling: Kroch: Henk van Ulsen. Valet: Henk Molenkamp. Oenk: Tabe Bas. Boenk: John Lanting.Vrouw Kippeveeder: Maya Bouma. Sylivia: Sylvia de Leur. Hertog Maximiliaan: Jeroen Krabbe. Hertog van Woestewolf: Ton van Duinhoven. e.a.
Script: Paul Biegel.

DVD1: Afl.   1 -   4
DVD2: Afl    5 -   9
DVD3: Afl. 10 - 13

DVD1 Afl.1 : De kist. 
Dokter Kroch, heelmeester van alle kwalen, wonden, beten en breuken, krijgt een zware kist thuisbezorgd. Zijn knecht Valet opent de deksel en slaakt een kreet van verrassing, maar de dokter is niet onder de indruk en roert erin met zijn voet. Door het raampje echter gluren twee roverogen, die beginnen te glinsteren als ze de inhoud zien. Niet lang daarna krijgt de dokter een vreemde patiŽnt op bezoek, waardoor hij de inhoud van de kist opeens wel erg belangrijk vindt...

DVD1 Afl.2 : Wondere Willibald. 
Dokter Kroch en zijn knecht Valet zijn onderweg naar kasteel Woestewolf en belanden in een klooster waar de monniken een zekere Willibald vereren die wonderen schijnt te doen. Er gebeuren inderdaad vreemde dingen... dat ondervinden ook de twee rovers Oenk en Boenk, die nog steeds achter het goud aanzitten.

DVD1 Afl.3 : De witte jonkvrouw
Op hun tocht naar Kasteel Woestewolf komen dokter Kroch en Valet in aanraking met een zieke, die vreemde dromen blijkt te hebben over Woestewolf. Het heeft te maken met een ring en is daardoor erg besmettelijk. Zelfs de rover Boenk krijgt er last van...

DVD1 Afl.4 : Dans in de herberg. 
Bestaat kasteel Woestewolf alleen in dromen? De gouden ring van Sylvia, die deze dromen veroorzaakt, is jammer genoeg verloren gegaan. Dokter Kroch en Valet begeleiden Sylvia naar huis, maar in de herberg waar ze terechtkomen blijkt men meer te weten van het kasteel. Vooral de vreemde zigeunerin die voorspellingen doet en de dokter ten dans vraagt.

DVD2 Afl.5 : Het spel van de komedianten. 
Sylvia is spoorloos verdwenen en kasteel Woestewolf blijkt niets anders dan een oude ruÔne. De hertog is al eeuwen dood. Valet vindt verdere nasporingen zinloos en wil Sylvia gaan zoeken. Op de jaarmarkt staat een poppenkast, waar een oude legende wordt opgevoerd, die nieuw licht op de zaak werpt. Ook voor de rovers Oenk en Boenk.

DVD2 Afl:6 De ruÔne.
Wat is er waar van het poppenkastverhaal? Dokter Kroch wil het tot de bodem toe uitpluizen. Valet wil Sylvia terugvinden en natuurlijk ook het gestolen goud. Alle sporen wijzen naar de ruiÔne, maar daar blijkt niets te vinden. Tot de avond valt en er met wolvengehuil een droom lijkt te herleven.

DVD2 Afl: 7 Spookfeest in de nacht.
Heeft Dokter Kroch de hertog van Woestewolf eindelijk gevonden? Hoe kan een ruÔne plotseling in een kasteel veranderen? Vragen waarover het geleerde heertje zich het hoofd breekt. Valet heeft andere zorgen, waar hij op zijn manier, vallend en struikelend, mee bezig is. Oenk en Boenk zijn in een waar roversparadijs aangeland, dat alles behalve een paradijs blijkt te zijn.

DVD2 Afl: 8 Behekste handen.
Het nachtelijk feest op Kasteel Woestewolf is abrupt geŽindigd, met een pijnlijk gevolg voor de weduwe van adellijken huize, maar Sylvia is teruggekeerd en daarover is Valet zeer verheugd. Woestewolf blijkt geen droom te zijn, maar wat is het dan wel? De zigeunerin houdt het op tovenarij, en de rovers hebben ervaringen met goud die ook erg op tovenarij lijken.

DVD2 Afl: 9 Het lied van de nar.
De zigeunerin had gelijk: dokter Kroch is verdwenen. Is hij naar Woestewolf gelokt, of uit zichzelf gegaan? De ruÔne herrijst elke nacht tot kasteel vol levende bewoners, en ondergronds zou zich een gouden stad bevinden waarin de hertog huist. Sylvia en Valet besluiten zich erheen te wagen om de dokter te zoeken. Want de hertog schijnt een gevaarlijk persoon te zijn, die over magische krachten beschikt. Dat hebben ook de rovers Oenk en Boenk ondervonden.

DVD3 Afl: 10 Goudkoorts.
Sylvia en Valet zijn op het nippertje ontsnapt aan de woede van de spookridders door de tijdklok stil te zetten. Het hele kasteel staat als bevroren in betovering. Samen dalen ze de wenteltrap. Dokter Kroch is inmiddels reeds tot de gouden welveen doorgedrongen op zoek naar de hertog van Woestewolf, de patiŽnt met goudkoorts. Het blijkt een merkwaardige ziekte.

DVD3 Afl: 11 In het hol van de wolf.
Dokter Kroch heeft merkwaardige ervaringen met de hertog van Woestewolf. En het wordt steeds vreemder. Het geleerde heertje raakt danig in de war door de verschijnselen waarin hij niet kan geloven. De twee rovers vinden steeds meer goud waar ze niet aan kunnen komen. Sylvia zoekt dapper verder en Valet blijkt plotseling grote macht te bezitten.

DVD3 Afl: 12 Illusie
Valet heeft met zijn leipe oog de wolf verdreven. De hertog is bevrijd van zijn goudkoorts en Sylvia is met Valet naar het spookkasteel gegaan om de broers van de hertog te halen. Dokter Kroch is achtergebleven in de gouden stad, waar de twee rovers hun slag proberen te slaan en waar de wolf nog steeds rondwaart.

DVD3 Afl: 13 De laatste akte.
Dokter Kroch is sterker gebleken dan de wolf. Hij gebruikt diens macht om alle toverij ongedaan te maken, maar de tijd in het spookkasteel tikt onherroepelijk voort en het is de vraag of terugkeer uit de onderaardse stad mogelijk is. De onverwachte verschijning van de zigeunerin zou echter wel eens van betekenis kunnen zijn voor de gehele afloop van het avontuur...