tv series 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD194
1dvd

 

KAPITEIN ZEPPOS: EGLANTIER
1963 ZW 
Regie:

Met: Senne Rouffaer (Kapitein Zeppos), Vera Veroft (Ariane), Raymond Bossaerts (Ben), Cara Van Wersch (tante Cara), Jackie Morel (Hugo Brems), Bruno Rouffaer (Frank) e.a.

1ste aflevering (reeks 2):
Enkele jaren later vinden we Kapitein Zeppos terug. Ariane is nu mevrouw Zeppos. Ben studeert in de stad. Als kapitein Zeppos Ben gaat ophalen in het studentenhuis, ontmoeten ze mannen die met een zware kist sjouwen. Dit is op het eerste zicht niks speciaals. In Belder zijn er weer nieuwkomers: tante Cara, een exentrieke oude dame die in het Landhuis op het Laar woont en ook nog Brems en zijn zoontje Frank. Kapitein Zeppos maakt kennis met de jongen Frank. Ben volgt de bestelwagen met de koffer en doet een vreemde ontdekking.

2de aflevering (reeks 2):
Frank Brems wordt thuisgebracht met de amfibiewagen van Kapitein Zeppos. Zo maken Ben en Zeppos kennis met Hugo Brems, zijn vader. Ben meent Brems te herkennen als de man die in een kist naar Belder werd gebracht. Tijdens een rit in het bos maakt Ariane kennis met vreemde jagers. Brems verlaat Belder en laat zijn zoontje Frank alleen achter onder de hoede van tante Cara. Op een avond roept tante Cara de hulp in van Kapitein Zeppos.

3de aflevering (reeks 2):
De vermomde jagers zitten achter een schilderij aan: 'De eglantier'. Het schilderij hoort toe aan tante Cara en Frank kreeg het van zijn vader. Tante Cara is verdwenen tijdens een overval op het huis van Brems. Ben trekt de wacht op in het landhuis en daar ontdekken ze een luik onder het tapijt. In de kerk van Belder zijn enkele waardevolle voorwerpen verdwenen. Brems wordt gesnapt door de verklede jagers.

4de aflevering (reeks 2):
Ariane wordt door de jagers gevangen genomen. Hugo Brems zit opgesloten in de stad. Nu wil de bende kapitein Zeppos nog in de val lokken. Maar zo makkelijk is dat niet. Intussen blijft de vraag: spelen Clovis en tante Cara onder één hoedje?

5de aflevering (reeks 2):
Ariane brengt Frank bij oma. Ondertussen is kapitein Zeppos kunnen ontsnappen uit zijn gevangenschap. Hij brengt een bezoek aan de antiekzaak van tante Cara. Zij vraagt de kapitein 48 uur om de zaak van de Eglantier in orde te brengen

6de aflevering (reeks 2)
Ariane wordt weer opgesloten, ditmaal in de muurkast van de villa van tante Cara. Zeppos en Ben volgen haar spoor. Ze ontdekken dat de geheime opslagplaats leeggehaald is. Steelt Clovis de voorwerpen voor tante Cara, die ze verkoopt? In Belder verrast Zeppos de bandieten bij de kerk. Maar de gestolen voorwerpen zijn terug... .

7de aflevering (reeks 2)
Kapitein Zeppos komt Hugo Brems op het spoor. De Eglantier was op het Molenhof, maar is zoek geraakt. Clovis en zijn bende sluiten Ariane op in haar kamer om het schilderij te zoeken. Gelukkig komt Gust, de postbode, net op tijd om de bende op de vlucht te jagen. Kapitein Zeppos gaat tante Cara waarschuwen: "hou je neef Clovis maar goed in de gaten!"

8ste aflevering, slot (reeks 2)
Tijdens het feest van de fanfare worden Ben en Gust ontvoerd door de bende. Ben gaat Kapitein Zeppos verwittigen. De kapitein heeft aan de heer Rosier beloofd het schilderij terug te bezorgen voor twee uur. De bende wordt ingerekend door de politie en de kapitein zorgt voor een verrassing.