tv series 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD195
1dvd

 

KAPITEIN ZEPPOS: EGLANTIER
1963 ZW 
Regie:

Met: Senne Rouffaer (Kapitein Zeppos), Vera Veroft (Ariane), Cara Van Wersch (tante Cara), Piet Bergers (Elias), Leo Haelterman (Mizernak) e.a.

1ste aflevering (reeks 3)
Met het wachtwoord "Tweng" komt Zeppos in een vreemd huis terecht. Marleen, de secretaresse, brengt hem bij haar vader: de heer Elias. De opdracht voor kapitein Zeppos luidt: "het doen en laten nagaan van Cara Wilmers, beter bekend als tante Cara." De kapitein weigert op dit voorstel in te gaan zonder nadere uitleg. In het park luistert Ariane ongewild een gesprek af tussen tante Cara en een vreemdeling. Dat maakt hen toch nieuwsgierig naar "Tweng".

2de aflevering (reeks 3)
Ariane en kapitein Zeppos hebben bij tante Cara kennis gemaakt met Mizernak, de Russische vriend van Cara. Even later komt Mizernak bij Zeppos aan, met een wonde aan zijn hand. Zeppos en Ariane worden nog nieuwsgieriger. Zou tante Cara een spionne zijn? "Zelfs het ingewikkeldste kluwen heeft ergens een begin" , zegt kapitein Zeppos. En dat begint bij "Tweng". Ook Ben maakt kennis met Tweng. Hij wordt naar het station gebracht door een vreemde man en daar ontmoet hij Brenda, die behoorlijk in nesten zit.

3de aflevering (reeks 3)
Op zoek naar "Tweng" belandt kapitein Zeppos op een filmset. Een en ander wordt duidelijk wanneer meneer Elias hem het doel van zijn organisatie uitlegt. Met de hulp van kapitein Zeppos wil meneer Elias de krachten opsporen die tegen de vrede werken, organisaties zoals SABOS. De zogenaamde marsmannetjes die kapitein Zeppos zag in Overslag zouden wel eens gevaarlijk kunnen zijn. Ben, Ariane en Mizernak maken er alvast nader kennis mee...

4de aflevering (reeks 3)
Als kapitein Zeppos en Cara thuiskomen vinden zij geen paarden, geen Ariane, maar wel Gust, die de ontvoering van Mizernak en Ariane heeft gezien. Kapitein Zeppos gaat op speurtocht, en vindt Ben, die hij uit het water opvist. Ook hij werd ontvoerd, maar hij kon ontsnappen toen de bandieten hem over het water wilden voeren. Ook het verhaal van Brenda intrigeert de kapitein. Ondertussen houdt SABOS Ariane nog steeds gevangen in hun hoofdkwartier. Ze willen immers te weten komen wie of wat Tweng precies is.

5de aflevering (reeks 3)
Ben gaat met Marleen het appartement van Brenda terug opzoeken. Het vermoeden dat Brenda mee in het complot van de ontvoering zit, wordt sterker bij Ben. Als hij later Brenda aantreft in de schuur van het Molenhof gelooft hij geenszins in haar goede bedoelingen. Ze vertelt Ben dat ze weggevlucht is voor SABOS. Ondertussen schaduwt kapitein Zeppos de man die Ben contacteerde. Ariane probeert weg te vluchten van haar schuilplaats.

6de aflevering (reeks 3)
Dankzij een geslaagde SABOS-vermomming is Arianne ontsnapt en gelukkig terug bij de kapitein. Samen met Ben proberen ze het hoofdkwartier van SABOS te vinden. Tevergeefs. Ben is triest omdat ze Brenda zijn kwijtgeraakt. Maar kapitein Zeppos vertrouwt haar niet zo erg.)

7de aflevering (reeks 3)
Mizernak is op de vlucht geslagen voor Ben en Marleen. Meneer Rufus komt bij tante Cara in de antiekzaak en ontmoet er Brenda en kapitein Zeppos. Deze laatste gaat verslag uitbrengen bij meneer Elias. Het vermoeden van de kapitein is bevestigd: meneer Rufus is verdachte nr 1. Hij is niet zomaar een verzamelaar van antieke wapenuitrustingen, maar een majoor van een Afrikaans huurlingenleger.

8ste aflevering, slot (reeks 3)
Tijdens het feest van de fanfare worden Ben en Gust ontvoerd door de bende. Ben gaat Kapitein Zeppos verwittigen. De kapitein heeft aan de heer Rosier beloofd het schilderij terug te bezorgen voor 2 uur. De bende wordt ingerekend door de politie en de kapitein zorgt voor een verrassing.