Nederlandse tv series 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD 23

MADELIEF
NL 1996 K-150 minuten


Een zesdelige kinderserie, gebaseerd op de boeken "Grote mensen, daar kan je beter soep van koken" en "Op je kop in de prullenbak" van Guus Kuijer, over de gebeurtenissen uit het leven van de fantasierijke Madelief (Madelief Verelst) en haar vriendje Robbie (Damien Hope).

Madelief en haar moeder (Margo Dames) betrekken hun nieuwe huis, ontmoet Madelief haar oppas Mieke (Lies Visschedijk) en maakt ze kennis met haar meester (Victor Lw). Als Madelief genoeg heeft van de chaos thuis, gaat ze op pad en vindt een leegstaand pand, waar Robbie de Rover zijn schuilplaats heeft gemaakt.

Madelief droomt van "Circus Robbie", is ze boos op Robbie en helpt ze Henk en zijn vader met het ophalen van de vuilnis.

Schoolinspecteur Wimmer (Peer Mascini) bekritiseert de leermethode van Madeliefs meester,  komt Robbie onverwacht op bezoek en volgt Madelief Robbie naar zijn huis omdat hij niet wil zeggen waar hij woont. Overige acteurs: oa Juul Vrijdag als de moeder van Robbie en Jaap Spijkers als zijn vader.

Robbie wil zijn broertje verkopen, gaat Madelief met Robbie op rooftocht en viert Madeliefs meester zijn verjaardag in de dierentuin.

Madelief probeert haar moeder aan haar meester te koppelen omdat ze vindt dat ze goed bij elkaar passen.

Madelief en Robbie denken dat het leegstaande huis, waar Robbie zijn geheime schuilplaats had gemaakt, gesloopt wordt. Robbie en Madelief dromen uit ellende van een onbewoond eiland, maar dan blijkt Robbie juist naar het leegstaande huis te verhuizen.