Nederlandse films op dvd 
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD43

SLOOPHAMER
NL 2003 (telefilm) K- 90 minuten
Regie: Ger Poppelaars

Nostalgie is ook niet meer wat het geweest is...

De buurt waar Annie en Dirk al die jaren hebben gewoond, gaat tegen de vlakte! Moderne kantoortorens en sociale woningbouw zullen er verrijzen. Van de gemeente kunnen ze een oprotpremie krijgen, en ze hebben al een nieuwe woning gezien...zo mooi, met magnetron ingebouwd, een toilet boven en onder, en een tuin met uitzicht op de buren.

Plotseling knapt er iets in het echtpaar. Ze hebben geen zin om dit allemaal te pikken. Als je je hele leven op n en dezelfde plek hebt gewoond, dan kn je niet meer verkassen. Ze barricaderen de deur, hangen grote spandoeken voor de ramen en zijn van plan hun eigenste plekkie tot het laatst te verdedigen. 'Moet ik op m'n ouwe dag nog kraker worden ook!' Binnen de kortste keren staat de wereld op z'n kop, de politiek gaat zich ermee bemoeien, een kabinet breekt bijna zijn nek over de affaire.

M.E.-ers twijfelen aan de zin van het leven en besluiten solidair te zijn met de twee. Dirk en Annie worden volkshelden. Onder druk van de buitenwereld stijgen echter de spanningen binnen het rotsvaste huwelijk.

In het hoofd van Dirk daarentegen wordt de verwarring erg groot, nu hij zijn vertrouwde huis en omgeving kwijtraakt.Langzaam maar zeker komen de gedachten aan vroeger terug...en zijn die dierbare herinneringen bestand tegen de metaalharde slopershamer van de toekomst?