Nederlandse tv series
dvd NR.
TITEL
 

Terug naar Index

DVD45
(3 dvd`s)

DE ZEVENSPRONG
NL 1982 K- 13 x 24 minuten
Regie: Karst van der Meulen

Meester Frans van der Steg woont pas sinds kort in het dorp waar hij een baan heeft gevonden als meester van de 5e klas. Iedere dag vertelt hij zijn leerlingen spannende verhalen over zichzelf, waarin hij Frans de Rode heet (vanwege zijn rode haar). Op een dag weet hij niets meer te verzinnen en vertelt de kinderen dat hij een belangrijke brief verwacht.
Tot zijn eigen verbazing krijgt hij echt een geheimzinnige brief thuisgestuurd. In eerste instantie denkt hij aan een grapje van de kinderen van zijn klas. Die blijken echter nergens van te weten.  In de brief staat dat Frans een solicitatie brief geschreven zou hebben, maar dit heeft hij niet gedaan. Frans en de kinderen besluiten samen het raadsel op te lossen. Frans is wel nieuwsgierig wie die onbekende: "Gr??. Gr??.." is, daarom doet Frans wat hem in de brief gevraagd wordt; hij laat zich door de koetsier van de onbekende ophalen en gaat opweg naar het kasteel van de onbekende. Tijdens de rit naar het huis van de onbekende krijgt hij ruzie met de koetsier en stapt uit de koets op een open plek in het bos: De Zevensprong.
Vlak bij de Zevensprong is een café. Frans gaat erheen om wat te drinken en de weg te vragen. Als hij het café binnenkomt, lijkt het helemaal verlaten. Dan komt er een jongeman de trap aflopen, die zich voorstelt als de Brozem. Hij biedt aan Frans mee te nemen naar de stad, achterop zijn brommer.
Vanaf de stad loopt Frans naar huis en bedenkt dan dat hij zijn boekentas in de koets heeft laten liggen. Hij besluit de volgende dag terug te gaan naar de Zevensprong, om in het café te vragen waar hij de koetsier kan vinden. Als hij bij het café aankomt, staat de koets voor de deur. De koetsier zit op de bok. Als Frans echter aan de koetsier wil vragen waar zijn tas is, gaat de koetsier er in vliegende vaart vandoor!